VOJNIČKA DIJETA -Skida i preko 5 kilograma za samo 3 dana

  • Post author:
  • Post category:Prehrana
VOJNIČKA DIJETA -Skida i preko 5 kilograma za samo 3 dana

Vojnička dijeta – Izgubiti oko pet kilograma za tri kratka dana zvuči neralno, a kada vam kažemo da je dio jelovnika i sladoled – zvuči pomalo kao ostvarenje sna. Zar ne?!

Upravo to je ono što Vojnička dijeta obećava i zbog toga je izuzetno popularna širom svijeta.

Zagovornici ovog režima ishrane tvrde da ćete ući u omiljeni džins ili neki drugi komad odeće, za samo tri dana, bez velikog odricanja kada je hrana u pitanju. Iskustva korisnika više su nego pozitivna, šta više mnogi upravo vojničku dijetu smatraju najbržom i najefikasnijom dijetom na svijetu.

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Kao i kod drugih brzih režima ishrane i ovde su moguće razne nuspojave, zbog čega je naš savjet da se bliže upoznate sa rizicima koje Vojnička dijeta donosi.

Kako zapravo deluje Vojnička dijeta

Naziv “Vojnička” slijedi upravo iz diciplinovanosti koju korisnici ove dijete moraju imati. Dakle, morate se pridržavati apsolutno svih pravila koja su navedena, kako bi bilo efekta. I malo odstupanje od pravila može negativno uticati na gubitak kilograma.

Namirnice sadržane u jelovniku će najprije uticati na ubrzanje metabolizma i izbacivanje viška vode iz organizma, a potom će podstaći i proces sagorijevanja masti.

Ovdje nema pripreme zahjtevnih recepata, kupovine skupih namirnica, niti brojanje dosadnih kalorija. Sve što je potrebno to je vojnička disciplina i slijepo pridržavanje pravila.

Voda je dozvoljena u što većim količinama, a preporuka je da par minuta prije svakog obroka popijete čašu mlake vode.

Tokom ova tri dana potrebno je da svaki dan ustajete u priblilžno isto vrijeme, te da obroci budu ravnomjerno raspoređeni kako ne bi ste osećali glad. U slučaju da se to ipak dogodi, ne smijete konzumirati ništa sem vode i čaja.

Fizičke aktivnisti su dozvoljene i to u što većoj mjeri. Trudite se da budete što aktivniji. Pored odlazaka u teretaru i različiith kardio vežbi, preporučuju se i duže šetnje, vožnja biciklom, plivanje, trčanje i tome slično. Intezitet vežbanja prilagodite svojoj težini i kondiciji, za što bolje rezultate.

Po isteku ova tri dana neophodno je da korigujete ishranu kako ne bi ste doživjeli bumerang efekat. Nemojte odjednom uvesti sve namirnice, već se trudite da vam ishrana bude što bogatija svežim voćem i povrćem, naročito ako planirate da nastavite sa gubitkom kilograma.

Zapamtite i to da se Vojnička dijeta ne smije držati duže od predviđena tri dana, kako bi ste sačuvali zdravlje vašeg organizma.

Prilično jednostavan jelovnik

Kao što je već rečeno, jelovnik je striktno određen za vrijeme držanja dijete i smiju se konzumirati samo namirnice koje on obuhvata. To znači da nema potrebe da učite šta smijete, a šta ne jesti.

Namirnice morate uzimati po unapred predviđenom redoslijedu, a svako mijenjanje, izostavljanje ili dodavanje određenih namirnica može se odraziti na sam proces mršavljanja. Zato se trudite da obroke konzumirate na predviđeni način, bez izuzetaka ili dodataka.

Vaš jelovnik za tri dana držanja Vojničke dijete izgleda ovako:

DAN 1.

Doručak: Šolja toplog napitka – kafe ili čaja bez šećera, parče prepečenog integralnog tost hleba, pola grejpfruta i dve manje kašičiće kikiriki putera (može i običan) ili sirnog namaza.

Ručak: Kafa ili čaj, komad tosta i pola šolje tunjevine.

Večera: 100 g nemasnog mesa prženog na foliji sa malo maslinovog ulja, šolja boranija obarene u vreloj vodi, jabuka, pola banane i šolja sladoleda od vanile.

DAN 2.

Doručak: Kafa ili čaj, kuvano jaje, pola banane i komad integralnog tosta.

Ručak: 150 g mladog sira, tvrdo kuvano jaje, 5 slanih krekera i paradajz (ili sok od jednog paradajza).

Večera: Dvije obarene viršle, 200 g brokolija, komad svježe šargarepe, pola banana i pola šolje sladoleda od vanile.

DAN 3.

Doručak: Kafa ili čaj, pet slanih krekera, dvije kašike sira i jedna jabuka.

Ručak: Kriška tosta, tvrdo kuvano jaje i krastavac.

Večera: Šolja tunjevine, pola banane i šolja sladoleda od vanile.

Komentariši